::AbOuT Me!!::




[Name: AbdUl RahmaN biN JoHari] [aGe: 23][hom3ToWn: RauB, PaHanG][LoCatiOn: USM enGiNeeRinG TraNskriaN][CouRse: MecHe www.Eng.uSm.mY][StAttUs: maRriEd][HoBbiEs: SurFing, PlaYin Games, busIness, SlEeePp... ]


::MoOd HaRi Ini::






::mY Fri3nDs~::
  • ToPeK
  • @L@nG
  • NuRDia
  • OmaR
  • FaizŠL
  • SleePiNg beAutY
  • FahMie
  • JeJeR
  • AniS MawaRNi
  • |E|a|s|T|m|a|i|L|
  • ::butterflyBLU::
  • iLajaUhaRi
  • aHaDa
  • HaNei
  • NoOruLaZiLa
  • CyBerPeN
  • FyNaZz
  • X-mEn
  • aMy tsUnaMi
  • DaK^NiaN
  • doBoT
  • Wai
  • SaRa
  • zuL & suE

  •    

    << December 2005 >>
    Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
     01 02 03
    04 05 06 07 08 09 10
    11 12 13 14 15 16 17
    18 19 20 21 22 23 24
    25 26 27 28 29 30 31

    RResponsible
    AAstounding
    HHandsome
    MMagical
    AArty
    NNerdy


    You Are a Pundit Blogger!

    Your blog is smart, insightful, and always a quality read. Truly appreciated by many, surpassed by only a few.


    You Will Die at Age 64
    64
    You're pretty average when it comes to how you live... And how you'll die as well.


    You Are Somewhat Honest
    You do tend to tell the truth a lot But you also stretch the truth on occasion You figure a little lie isn't a big deal As long as it doesn't hurt anyone too much!


    Nama JePun aKu:
    山田 Yamada (mountain field) 大輝 Taiki (large radiance).
    Take your real japanese name generator! today!


    "Keikhlasan itu umpama seekor semut yg hitam diatas batu hitam, di malam yg gelap..."


    Login Form
    Username:-
    Password:-

    Register on studiotraffic


    If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



    rss feed



    The University of Blogging

    Presents to
    Abdul Rahman bin Johari

    An Honorary
    Bachelor of
    Anonymous Commenting

    Majoring in
    Boredom
    Signed
    Dr. GoQuiz.com
    «



    Wednesday, November 23
    ::kaWasaKi kR150::








    hahaha... ni bukan motor aku tapi model yang sama dengan motor aku... motor aku kaler merah candy dengan rim 3 jari....

    Posted at 11/23/2005 6:20:13 am by rahman_joe
    ConTenG Kat SiNi...s (14)  

    Friday, November 11
    Surf n Get Money my Fren!

    click here!



     

     


    Posted at 11/11/2005 9:48:49 am by rahman_joe
    ConTenG Kat SiNi...  

    Wednesday, October 5
    :: seLamaT menyaMbut RamadHan 1426H::

    just wanna wish all of muslim and muslimah, selamat berpuasa esok hari.... but first jgn lupa la niat pose tu..... nawaitu rof ngal hadasil..... hehehe, bukan le nawaitu sauma ngodin.... selamat berpuasa menahan diri dari nafsu makan dan tut tut tut tut seme nye la.....

    OK???

    Posted at 10/5/2005 6:25:04 am by rahman_joe
    ConTenG Kat SiNi...  

    Saturday, July 23
    mE baCk..............

    yahaaaa... aku dah kembali kat uSm dah untuk semester terakhir, insyAllah la kalau tak sangkut apa▓ paper lagik. dah lama dah blog ni aku tinggalkan sebab cuti aritu aku balik kampong, xde internet kat umah.nak tenet macamane, line tepon pun takde.... huhuhu so aku tammo tulih panjang buat masa sekarang neh, perut aku lapo ni belom pekena nasik lagik malam nih.... so korang tunggula entry aku yang akan datang..........

    Posted at 7/23/2005 1:33:07 am by rahman_joe
    ConTenG Kat SiNi...  

    Wednesday, March 16
    ::SepeT?!::


    edisi khas untuk peminat filem tanahair.... i will give 4 star for this film, enjoy watching it... especially the scene took in Ipoh maLi... ahaks! dunT asK whY ek? hmm the stoRy is abouT sum oF reaLity of ouR Life.... Love la yang banYaK seKaLi... so dunT forGet to waTch it oK??

    Posted at 3/16/2005 12:38:12 am by rahman_joe
    ConTenG Kat SiNi...s (4)  

    Tuesday, March 15
    ::maTanG?::

    Bagaimana mahu mengukur kematangan?

    Umur? Ya betul. Makin berumur makin matang. Makin dihormati kerana lama hidup seseorang bermakna banyak dan lebih pengalaman.

    Eii.., kau terjerit-jerit dan buat lawak bodoh. Macam budak-budak sekolah! Kau tak matang!

    Memang kematangan diukur dari tingkah laku. Dan kita selalu menghukum seseorang kerana tingkah laku mereka.

    Orang tua pun boleh jadi tidak matang (tengok politikus).

    Budak-budak pun boleh jadi matang melebihi orang tua (baca cerita Hang Nadim).

    Kau tahu tak, kesilapan kita menghukum seseorang adalah tanda ketidakmatangan kita.

    Kematangan adalah pada pemikiran. Iaitu bagaimana pemikiran kita tentang hidup. Bukan saja tentang hidup sendiri tetapi tentang hidup manusia-manusia sekeliling kita.

    Matang kita tentang bagaimana cara kita menghormati manusia. Bukannya menghormati bukan manusia!

    Selamat menuju kematangan..:)

    Posted at 3/15/2005 8:10:04 pm by rahman_joe
    ConTenG Kat SiNi...  

    ::wHat i feeL::

    hmm this life surely though to me to handle.. i dunno till when i can be patient with it... or i just have to be patient so that people around me will say me 'macho'?... really hate this situation, if i wanna be myself again? surely not after what i have done before... but if you want to be yourself again, u must sacrifise what u have got before... hmmm...

     

    Posted at 3/15/2005 6:04:13 pm by rahman_joe
    ConTenG Kat SiNi...  

    ::EnuF!::

    EnuF thaT's eNufF...

      --->   hiKs..... :)


    Posted at 3/15/2005 5:24:30 am by rahman_joe
    ConTenG Kat SiNi... (1)  

    Sunday, March 13
    ::pHeww::

    im quite relaxing rite now.... phew!


    Posted at 3/13/2005 10:18:53 pm by rahman_joe
    ConTenG Kat SiNi...s (2)  

    ::thiS LiFe haVe saMe shaPe Like our pLanet::

    the earth is round so the life is... atau lebih senang nak paham, hidup bagai roda... roda ade roda kereta lumba, roda kereta lembu, roda kereta mainan dan macam-macam lagilah... tu baru sebut pasal roda kereta, hiks.... hmmm bila sebut pasal roda tu bukanlah maksudnya kita neh roda tuh.... tapi life kita yang macam tuh... tuh sebab kadang-kadang life kita sekarang and sebelum neh ade yang hmm maybe ade kat atas, kadang-kadang ada kat bawah.... kalau kat atas tu bestla beb, leh tgk kehadapan... syok je! tapi kalau bila kadang-kadang life kita kat bawah.... pergh terasa berat tayar tu kat kita... kalau tayar kereta kecik takpe lagik cuba bayang tayar kereta kebal ke takpun tayar bulldozer and stamroll tu hiks... tak ke berat? tapi life kita memang macam tu, nak wat macamne.... nak tak nak have to go through it.... ok ah, aku tengah tensen sket neh... esok ade paper, last paper ari jumaat nanti.... tu yang mengong-mengong neh, jika kak farah leh anggap blog neh tempat buang sampah dia... aku pun anggap tmpat blog neh sebagai tempat luahan-luahan rasa hati aku yang kecewa ke, gembira ke, or apa sahaja... just wanna share with someone! hiks... anyway, pray for me k... esoknye paper n jumaat nanti

    k chows.... adios!

    Posted at 3/13/2005 4:47:44 pm by rahman_joe
    ConTenG Kat SiNi...  

    Next Page